Αρχική Σελίδα / Ανακοινώσεις / Τρέχουσες
Print this page

Τρέχουσες


23/05/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Πρόληψη και Κατάσβεση Πυρκαγιών σε Αγροτικές Περιοχές

Αναφερόμαστε στο πιο πάνω θέμα και σας πληροφορούμε ότι η επιτρεπόμενη περίοδος ανάμματος φωτιάς για κάψιμο κλαδιών έχει λήξη στις 15 Μαρτίου 2012. Σύμφωνα δε με τον περί Δασών Νόμο Ν.25(Ι)/12, σε περίπτωση ανάμματος φωτιάς, εγκατάλειψη πυρκαγιάς, ρήξης σπίρτου, αλόγιστη ή αμελούς ενέργειας ή παράλειψης κάποιου να λάβει όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις (π.χ. χρήση ηλεκτροσυγκολλήσεων, σμυρίγλιων κ.λ.π.) μέσα σε κρατικό δάσος ή σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από παρυφές του, ο ένοχος μπορεί να καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκιση ή €25,000 πρόστιμο και αφορά κρατικό δάσος και απόσταση 2χλμ περιμετρικά από το δάσος.

Ως εκ τούτου σύμφωνα με τις νέες πρόνοιες του Νόμου απαγορεύετε η χρήση τέτοιων μηχανημάτων/εργαλείων στην ύπαιθρο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης αιτία για πρόκληση πυρκαγιάς μπορεί να αποτελέσει και η ύπαρξη ηλεκτρογεννητριών στην ύπαιθρο. Γι’ αυτό θα πρέπει να μεριμνήσετε επειγόντως για τον καθαρισμό των χώρων γύρω από αυτές. Πιο αποτελεσματική και ασφαλής λύση είναι η τοποθέτηση της εξάτμισης τους σε κάδο με νερό.

Θεωρούμε σκόπιμο να υπογραμμίσομε ότι η λήψη των αναγκαίων μέτρων είναι επιτακτική και επείγουσα ανάγκη ειδικά φέτος λόγω και της πολυομβρίας που είχαμε και της πλούσιας βλάστησης που υπάρχει. Γι’ αυτό παρακαλούμε όπως δώσετε ιδιαίτερη σημασία στη σοβαρότητα του θέματος και ανταποκριθείτε θετικά στις πιο πάνω υποδείξεις.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας πληροφορήσομε ότι: σε περίπτωση εκκένωσης της Κοινότητας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιάς), ο χώρος συγκέντρωσης των κατοίκων θα είναι η αυλή του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πλατρών.

 

ΕΚ  ΤΟΥ  ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΚΑΤΩ  ΠΛΑΤΡΩΝ 

ΙΟΥΛΙΟΣ  2012

Πολυμέσα

ΒΙΝΤΕΟ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΑΛΜΠΟΥΜ
ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
   
Designed & Developed by NETinfo Plc