Αρχική Σελίδα / Ανακοινώσεις / Τρέχουσες
Print this page

Τρέχουσες


23/05/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (αναθεώρηση τελών σκυβάλων - περισυλλογή σκυβάλων)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1.ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ  ΤΕΛΩΝ  ΣΚΥΒΑΛΛΩΝ
2.ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ  ΣΚΥΒΑΛΛΩΝ

Προς όλους τους κατοίκους της κοινότητας,

1.Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών θα θέλαμε να σας πληροφορήσομε ότι από το 2015 θα τεθούν σε λειτουργία Μονάδες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού. Ως εκ τούτου, θα τερματιστεί ταυτόχρονα και οριστικά η λειτουργία όλων των σκυβαλότοπων παγκύπρια, συμπεριλαμβανομένων αυτών στο Βατί και στον Κοτσιάτη.

Είναι γνωστό και αναμενόμενο ότι, τα σημερινά χαμηλά τέλη σκυβάλων που καταβάλλουν οι πολίτες, δεν θα αρκούν να καλύπτουν τα κόστη της διαχείρισης των οικιακών στερεών απορριμμάτων που θα προκύπτουν με τη λειτουργία των νέων Μονάδων ΟΕΔΑ.

Ως εκ τούτου για αποφυγή της αναμενόμενης απότομης και μονοετούς ουσιαστικής αύξησης των τελών κατά το έτος 2015 και μετά, γίνεται εισήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών προς όλες τις Κοινότητες και Δήμους, όπως από το τρέχον έτος προβούμε σε ετήσια σταδιακή αύξηση της συγκεκριμένης φορολογίας.

Ως εκ τούτου το Συμβούλιο είναι αναγκασμένο να προβεί σε σταδιακή αύξηση των τελών των σκυβάλων αρχίζοντας από φέτος.

2. Παράλληλα θα θέλαμε να σας πληροφορήσομε ότι η περισυλλογή των σκυβάλων για τους μήνες ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ  θα γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα δηλ. κάθε ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ       ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ η ώρα 7:00 π.μ. και για τους υπόλοιπους μήνες κάθε ΤΡΙΤΗ  ΚΑΙ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ η ώρα 7:00 π.μ.

Τονίζεται σε όλους τους κατοίκους όπως βγάζουν τα σκύβαλλα τους έγκαιρα στις πιο πάνω καθορισμένες μέρες και ώρες σε σακούλια μέσα στο τάσπι τους.

Τονίζεται επίσης ότι απαγορεύεται αυστηρά να βγάζετε οτιδήποτε άλλο εκτός από οικιακά σκύβαλα (Καρέκλες ,κρεβάτια, σίδερα ,ξύλα κλπ.),διότι ο μηχανισμός του σκυβαλλοφόρου οχήματος δεν μπορεί να τα μαζέψει.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο ελπίζει στην κατανόηση και βοήθεια σας για την όσο το δυνατό καλύτερη εξυπηρέτηση σας αλλά και γενικότερα στην καθαριότητα και καλύτερη εμφάνιση των οικιών μας των δρόμων μας και γενικότερα της κοινότητας μας. Τονίζεται επίσης σε όλους τους κατοίκους να μην σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους σε σημεία που θα εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση του σκυβαλλοφόρου οχήματος.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2012

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΡΩΝ

Πολυμέσα

ΒΙΝΤΕΟ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΑΛΜΠΟΥΜ
ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
   
Designed & Developed by NETinfo Plc